Google'dan bilinmeyen numaraları ifşa edecek özellik!

Google'dan bilinmeyen numaraları ifşa edecek özellik!
Google'dan bilinmeyen numaraları ifşa edecek özellik!

Google, Android telefonlardaki Telefon uygulamasına bilinmeyen numaralar hakkında hızlıca internet araştırması yapılmasını sağlayacak bir özellik ekliyor. İşre detaylar...

Arama devi Google, kendi ürettiği Pixel serisinde ve Android işletim sistemiyle çalışan diğer bazı telefonlarda "Lookup" adlı yeni bir özellik test ediyor. Görünüşe bakılırsa söz konusu özellik, cihazlardaki Telefon uygulamasına entegre edilecek.

Lookup, bilinmeyen numaraları hızlıca sorgulamanıza olanak tanıyacak. Arama geçmişinizdeki bilinmeyen numaraların altında "Lookup" isimli bir seçenek görünecek. Buna dokunduğunuzda, ilgili numara hakkında Google araması yapılacak ve bulunan bilgiler ekrana getirilecek.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, gelen veya aranan numaraları tanımlamak için ayrı bir uygulamaya veya tarayıcıya geçiş yapmalarına gerek kalmadan, doğrudan telefon uygulaması üzerinden bilgi edinebilecekler.

DOLANDIRICILARA KARŞI ÖNLEM OLABİLİR

Lookup özelliği, Google Telefon uygulamasının 127.0.620688474 numaralı beta sürümünde tespit edildi. Bu seçeneğin sadece arama geçmişinde göründüğünü belirtelim. Dolayısıyla, çağrı sırasında bilinmeyen numarayı sorgulamak için kullanılamıyor.

Lookup, bilinmeyen numaraları araştırmak için manuel internet araması yapma ihtiyacını ortadan kaldıracak. Yeni özellik, kullanıcıların tanımadıkları numaralardan gelen aramalara karşı daha bilinçli olmasını sağlayacak ve dolandırıcılık girişimlerini önlemeyi amaçlayacak.

aszvxbcngfhyhretrsgfdgfhjhsgd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilim & Teknoloji