Aile Bakanı düğmeye bastı: Bu şartı taşıyanlara ayda 1870 TL maaş bağlanacak

Aile Bakanı düğmeye bastı: Bu şartı taşıyanlara ayda 1870 TL maaş bağlanacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik sosyal destekleri artırıyor. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, eşini kaybeden kadınlara aylık olarak 1.870 TL ödeme yapılması planlanmaktadır.

Bu ödeme eşini kaybeden kadınlar ve çocuklarına ya da kişinin anne ve babasına bağlanabilecek. Yasalara göre eşini kaybeden kadınların son maaşının yüzde 75’i eşe eğer eş çalışıyorsa yüzde 50’si eşe veriliyor.

Eşini Kaybeden Kadınlara Aylık 1.870 TL Ödeme

Eğer iki veya daha fazla yetim çocuk varsa eşe yüzde 50 çocuklara ise yüzde 25 oranında ödeme yapılıyor. Örneğin ocak ayında en düşük emekli maaşı 5.500 TL iken yüzde 25 oranında maaş hakkı olanlara 1.375 TL yüzde 50 maaş hakkı olanlara 2.750 TL yüzde 75 oranında maaş hakkı olanlara ise 4.125 TL ödeme yapılıyordu. Son zamla birlikte en düşük emekli maaşı 2.000 TL artış göstererek 7.500 TL’ye yükseldi. Bu durumda eşini kaybeden kadınlara yapılan ödemeler 1.870 TL artırılmış oldu. Diğer yandan yetim maaşları ise yaş sınırlarına göre düzenli olarak ödenmeye devam ediyor. Erkek çocuklar 18 yaşına kadar veya eğitimleri devam ediyorsa 20 yaşına kadar üniversite öğrencisi erkek çocuklar da 25 yaşına kadar ödemelerden faydalanabiliyor. Kız çocukları ise evlenme durumuna kadar ödeme almaya devam ediyor.

Ödeme Şartları ve Başvuru Süreci Detaylarına İnternet Sitesinden Ulaşabilirsiniz

Bunun yanı sıra sigortası olan bir babanın vefat etmesi durumunda evli kızı veya vefat ettiğinde evli olan ancak sonrasında boşanan kız çocuğu da ödemelerden faydalanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu ödemelerle ilgili başvuru ve detaylı bilgilere bakanlığın resmi internet sitesinden ulaşmak mümkün. Ayrıca ihtiyaç sahibi kadınlar için yapılan ödemeler için başvuru süreci ve gerekli belgelerle ilgili detaylı bilgilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.