Aile Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi! 4.358 TL Yardım Parası Ödenecek…

Aile Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi! 4.358 TL Yardım Parası Ödenecek…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi. Sosyal yardım ödemelerinde ciddi bir artışın yaşandığını belirtti. İşte detaylar...

Bakan Göktaş zamlı olarak hane başına yapılacak ödeme miktarının 4.358 TL'ye çıktığını açıkladı. Bunun yanı sıra yardımların kimler için oluşturulduğu hakkında da bilgi verdi.

Aile Bakanı Göktaş Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 5 Temmuz tarihinde ki enflasyon rakamı sonrasında emeklilere heyecanla bekledikleri maaş artışını açıklamıştı. Memur maaşlarına %17.55'lik enflasyon zammının yanı sıra 8.077 TL'de seyyanen zam verilmişti. Memur maaşının belirlenmesi ile beraber sosyal yardım ödemelerindeki yaşanan artış miktarının hesaplanmasında da hızlı davranıldı. Ocak ayında memur maaş katsayısı kullanarak sosyal yardım ödemelerine yapılan zam memurun maaş artışının sonrasında yükseldi.

Destek Ödemelerine Zam Geldi

Temmuz ayı itibarıyla Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelere ve evde bakım maaşına ve yaşlılık maaşına zam yapıldı. Sosyal ve ekonomik destek yardımı ile ilgili olarak Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kısa bir süre önce açıklamasını duyurdu. Bakan Göktaş toplamda 584 milyon 118 bin TL destek ödemesi dağıtıldığını belirtti ve çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde gelişebilmelerini önemsiyoruz dedi. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan ailelere yetişmek için çaba gösteriyoruz. Okul ve diğer masraflarını karşılamak için çocuklara özel sunmuş olduğu sosyal ve ekonomik destek miktarlarını memur maaş artışı oranında arttırdı. Bu ay itibariyle toplamda 584 milyon 118 bin TL'lik destek ödemesini hesaplara aktardık şeklinde açıklamada bulundu.

Yeni Kalemlerde Yardımlar Verilecek

Bakan Mahinur Göktaş SED yardımının dağıtımı ve SED ödemeleri ile ilgili bilgileri paylaştı. Bu yardımlara memur maaş katsayısından bağlı olarak artışın yapıldığını açıkladı. Hesaplamalara göre okul öncesi çocuklara 2.059 TL olarak verilen destek ödemesini 2.421 TL'ye, ilköğretim çağındaki çocuklar için 3.090 TL olan destek ödemesini 3.632 TL'ye, ortaokul çocukları için verilen 3.295 TL'lik destek ödemesinin 3.874 TL'ye, yükseköğretim düzeyinde olan çocuklar için verilen 3.078 TL'lik destek ödemesinin 4.358 TL'ye çıktığını duyurdu. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi gençlere de yapılan 1.648 TL'lik ödemenin 1.937 TL'ye yükseldiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.