Aile Bakanlığı'ndan Dev Destek! Tamı Tamına 4629 TL Ödeme Yapılacak

Aile Bakanlığı'ndan Dev Destek! Tamı Tamına 4629 TL Ödeme Yapılacak
Sosyal yardımlar kapsamında Aile Bakanlığı tarafından vatandaşa 4.629 TL ödeme yapılacak. Yardım ödemelerine ilişkin bakanlıktan açıklama geldi. İşte detaylar…

Sosyal yardım programları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli destek ödemeleri yapmaya başladı. Sosyal yardım ödemeleri belirli bir takvime göre sıralanıyor. Hak sahiplerinin hesaplarına aktarılan paralar temmuz ayında da farklı kalemlerde hesaplara yatırıldı. Söz konusu destek ödemeleri sağlanırken memur maaşlarına zam yapılması da gündemde. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesinden bilgilendirme metninde zamlı destek ödemelerinin kaç TL olduğu ile ilgili açıklama geldi.

Memur maaşlarına Ocak ayında zam yapıldı. Bununla birlikte Aile Bakanlığı harekete geçti ve destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapıldığını açıkladı. Yapılan artış ile birlikte zamlı sosyal yardım paraları hesaplara iletilmeye başladı. Temmuz ayında da maaş zammının belli olması ile birlikte destek ödemelerine yapılacak zam netlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı orta silikozis hastalığı olanlara aylık 3.938 TL'den 4.629 TL'ye ödemeyi çıkardığını duyurdu.

Sosyal Yardım Miktarları Ne Kadar Arttı?

Sosyal yardımlar arasında yer alan ödemeler temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamında bakan açıkladı. “Yaşlılık maaşı 1.997 TL'den 2.348 TL'ye %69'a kadar engeli bulunanlara 1.594 TL'den 1.874 TL'ye %70 ve üzeri engelli raporu olanlara 2.392 TL'den 2.811 TL'ye 18 yaş altı engelli yakında olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığını 1.594 TL'den 1.874 TL'ye hafif silikozis hastalığı bulunanlara verilen ödemenin 3.445 TL'den 4.050 TL'ye, orta derece silikozis aylığının 3.938 TL'den 4.629 TL'ye, ağır silikozis aylığının ise 4.388 TL'den 5.158 TL'ye çıktığı açıklandı. Yeni düzenleme sonrasında verilecek sosyal programlar kapsamındaki aylık ödemelerinin artışının hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde açıklama geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.