Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı! Kadınlara Yeni Destek Programı İle Aylık 1870 TL Ödeme…

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı! Kadınlara Yeni Destek Programı İle Aylık 1870 TL Ödeme…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama geldi. ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalan kadınlara bir finansal destek programı daha oluşturuldu.

Kadınları mutlu eden bu gelişmenin detayları merak ediliyor. İşte habere ilişkin tüm detaylar…

Bu ay yeni bir düzenleme ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara 1870 TL'lik destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Düzenleme ile kayıpların ardından hayatta kalma mücadelesi veren kadınlara geçimi kolaylaştırmak hedefleniyor.

Dul Ve Yetim Maaşı Nasıl Alınır?

Dul yetim maaşı nasıl alınır bu konuda açıklama geldi. Belirlenen asgari ücret maaşı üzerinden hesaplara yatan bu ödeme 2023 yılı Ocak ayında belirlenen 5.500 TL'lik asgari ücret tutarına göre hesaplanıyordu. %25'lik dilimde olanlar için 1375, %50 dilimde olanlara 2.750 TL ve %75'lik diliminde olanlar için ise 4.125 TL olarak ödeniyor. Fakat 2023 yılında %36'lık zammın uygulanması ile emekli maaşları 7.500 TL'ye yükseldi ve dolayısıyla da maaş ödemeleri de arttı. 1.870 TL'lik bir artış yaşandı.

Ödeme İçin Hangi Koşullar Aranıyor?

Aile desteklerine bir yenisi eklendi. Yetim maaşı için belirlenen kriterler 18 yaşına kadar ya da öğrenci olmaları halinde 20 yaşına kadar erkek çocuklara veriliyor. Yetim maaşı üniversite öğrencisi olan erkek çocukları için 25 yaşına kadar uzayabiliyor.

Kız Çocuklarına Özel Hayat Boyu Destek

Kız çocuklarına özel yetim maaşı ödemesi veriliyor. Kız çocukları evlilik durumlarına bakılmaksızın hayatları boyunca yetim maaşı alıyorlar. Eğer bir babanın evli kızı babasını kaybetmiş ve boşanmışsa o da yetim sayılıyor ve bu ödemeden yararlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.