Ailelere Çocuk Desteği Verilecek! Tam 4.358 TL Aylık Ödeme Nasıl Alınır?

Ailelere Çocuk Desteği Verilecek! Tam 4.358 TL Aylık Ödeme Nasıl Alınır?
Ailelere devletten büyük destek geliyor. Ailelerin maddi yükünü hafifletmek için destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kez çocuk sahibi hanelere yapılacak yardımla ilgili detaylar açıklandı. Tam 4358 TL SED kapsamında ödeme alacaklar.

Son dakika ailelere çocuk yardımı desteği geldi. SED kapsamında aile yardımı verileceği açıklandı. Bu yardımın miktarı ise 4.358 TL olarak belirlendi. Devletten dar gelirli olan ailelere sosyal yardım ödemeleri kapsamında ödeme yapılacağı açıklandı. Devletten çocuk başına 4.358 TL SED yardımı yapılacak. Temmuz ayında memur ve emeklinin maaşlarına yapılan zamla beraber SED yardımı ödemelerinde de miktar yükseldi. Yani sosyal ve ekonomik destek ödemeleri üzerinde artış yaşandı. Artık yardım 4.358 TL oldu. Peki bu yardımı kimler alabilir?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından SED Yardımı Ödemeleri Zamlandı…

Mali müşavir katılmış olduğu canlı yayında SED ödemelerinden zam yapıldığını da açıkladı. Çocuğu okula gidenlere SED ödemelerinde %17.55 oranında zam yapıldığı belirtildi. Yardıma yapılan zamla beraber öğrenciler mezuniyet durumlarına göre ödeme alacaklar yani ödeme tutarları değişecek. Peki, kimler ne kadar ödeme alacaklar?

  • Anasınıfı öğrencileri önceden 2.059 TL alırken yeni zamla beraber 2.421 TL
  • İlköğretim öğrencileri önceden 3.090 TL alırken yeni zamla 3.632 TL
  • Ortaokul öğrencileri önceden 3.295 TL alırken yeni zamla 3.874 TL
  • Ortaokul çağında olup okula gitmeyenler önceden 2.059 TL alırken 2.421 TL
  • Yükseköğretim öğrencileri için önceden 3.078 TL verilirken 4.358 TL verilecek.

Ayrıca diğer yardımlar ile birlikte muhtaç olan gençlere verilen ödeme tutarları 1.648 TL yerine 1.937 TL'ye çıkacak.

Başvuru İşlemin Nasıl Ve Nereden Yapılır?

SED yardımı için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılıyor. Asgari ücretle memur maaş zamları ile birlikte artan maaş ödemeleri açıklandı. Öğrencilerin eğitim süreçlerine destek olmak amacıyla bu ödemeler veriliyor. SED yardımlarından yararlanmak isteyenler ailedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartıyla bu ödemeyi alabiliyorlar. Ayrıca devlet koruması altında olanlar SED yardımı alabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.