Bakanlık Duyurdu! 18-55 Yaş Arasına 3420 TL Ödenecek!

Bakanlık Duyurdu! 18-55 Yaş Arasına 3420 TL Ödenecek!
Aile Bakanlığı tarafından yapılan işe yönlendirme yardımı 18-55 yaş arasındaki vatandaşlara destek olmayı amaçlamaktadır.Bu kapsamda aylık ödemeler veya başka kampanyalar vatandaşlara sunulmaktadır.

Son dakika! Yapılan bu işe yönlendirme yardımı yeni işe başlayan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesinde maddi anlamda onlara yardımcı oluyor. Bu ödemeden faydalanmak için e-devlet üzerinden veya ilgili kaymakamlıklardan yapabilirsiniz. Ödemelerinizi ise PTT ATM 'leri üzerinden alabilirsiniz.

Aile Bakanlığı vatandaşlara destek olmak için her ay onlara düzenli olarak ödeme yapıyor ve vatandaşların işe yönlendirilmesine yardımcı oluyor. Yapılan bu yardımlar kişilerin özel durumlarına göre değişiklik gösterebilir. Aile Bakanlığı belirlenen tarihte ödemeleri vatandaşların hesabına yatırıyor.

İşe yönlendirme yardımı ne demek?

Aile Bakanlığı tarafından yeni işe başlayan kişilerin bakım,kıyafet,yol gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan yardım. Yapılan bu yardımın amacı yeni işe başlayan kişilere destekte bulunmak.

İşe yönlendirme yardımının miktarı neye göre belirlenir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti tarafından yapılan bu yardım yılda 3 kere yapılmaktadır. Yapılan bu yardımda asgari ücretin %10'u kadar bir işe yönlendirme yardımı sağlanır. Günümüzde asgari ücretin %10'u 1140 TL etmektedir. Yılda en fazla 3 kere bu ödemeden faydalanan insanlar toplamda 3420 TL'yi PTT ATM'leri üzerinden alabilirler.

Nasıl başvuru yapabilirim?

İşe yönlendirme yardım başvurularını e-devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz veya kaymakamlık aracılığıyla dilekçe yazabilirsiniz. Başvuruda bulunabilmeniz için sosyal yardım hakkınızın olması gerekiyor. Eğer sosyal yardım hakkına sahip değilseniz e-devlet üzerinden sosyal yardım hakkı alabilirsiniz.

Başvuruyu yaptıktan sonra 1 ay içerisinde başvuru sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Bekleme sürecinde bu yardım ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Başvurunuzun onaylandığı bilgisi geldikten sonra ödemelerinizi PTT ATM'leri üzerinden alabilirsiniz. PTT ATM'lerinden istediğiniz saatte ödemenizi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.