Bakanlıktan Akşam Saatlerinde Duyuruldu! TC Kimlik Numarası Sonu 0, 2, 4, 6 ve 8 Olanlara 5 Bin 198 TL Ödeme Yapılacak…

Bakanlıktan Akşam Saatlerinde Duyuruldu! TC Kimlik Numarası Sonu 0, 2, 4, 6 ve 8 Olanlara 5 Bin 198 TL Ödeme Yapılacak…
Aile Bakanlığı tarafından akşam saatlerinde açıklama yaptı. T.C kimlik belgesi ile 5 bin 158 TL ödeme yapılacak. T.C kimlik numarası sonu 0,2,4,6 ve 8 olanlar hemen başvuru yapmalılar. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından akşam saatlerinde vatandaşa müjde geldi. Sosyal yardım miktarlarına zamlı ödeme yapıldı. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama geldi. Yeni zamlı sosyal yardım miktarları da açıkladı. Devletten destek alan milyonlarca kişiye güzel gelişmenin detayları da ortaya çıktı. Bu haberle yardım alan vatandaşlara sevinçten havalara uçacak. Aile Bakanlığı son dakika sosyal yardım duyurusuna dair detaylar haberimizde…

Sosyal yardım ödemeleri alanlara son dakika müjdesi geldi. Aile Bakanı Mahinur Göktaş sosyal medya üzerinden yeni bir bilgilendirme daha yaptı. Sosyal yardımlarda önemli bir artış yaşandı. Bakan Göktaş destek ödemeleri hakkında yaptığı duyuruda Sosyal yardımlara zam geldiğini açıkladı. Yeni sosyal yardımlar listesini de yayınlandı. Peki, zamlı sosyal yardım ödemeleri ne kadar oldu, ne zaman yatırılacak?

Sosyal Yardımlar Zamlandı…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya hesapları üzerinden sosyal yardımlara zammı duyurdu. Milyonlarca kişinin sağladığı sosyal yardım ödemeleri için memur maaş zammı ile birlikte önemli bir yükseliş yaşandı. Çünkü devletten verilen sosyal yardım ödemelerinin büyük bölümü memur maaş zammına endeksli şekilde ödendi.

Memur maaşlarına geçen aylarda TBMM genel kurulundan geçen karar ile %25 oranında zam uygulandı. Ayrıca 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam sağlanmıştı. Memur maaş zammı baz alınarak sosyal yardımlar için yapılan artış %25 oranında yükseldi.

Yardım Ödemeleri Hangi Tarihte Yatacak?

Zamlı sosyal yardım ödemeleri hangi tarihte hesaba yatacak? Aile Bakanlığı tarafından şu konuda da önemini açıklama yaptı. Sosyal yardım ödemelerinden almak için kazananlara zamlı sosyal yardım ödemeleri Temmuz itibari ile yatırılacak.

T.C kimlik numarası son rakamına göre verilen ödemeler hak sahibi olanlara hesaplarından ya da PTT üzerinden verilebilecek.

Zamlı Sosyal Yardım Ödemelerinin Miktarı Ne?

Aile Bakanlığı’ndan gelen açıklamada yeni zamlı sosyal yardım ödemeleri için liste şöyle;

  • Yaşlı aylığı miktarı 1.997 TL'den 2.348 TL'ye
  • % 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylık ödemesi 1.594 TL’den 1.874 TL'ye çıktı.
  • %70 ve üzeri engeli olan vatandaşlara 2.392 TL'den 2.811 TL'ye
  • Engelli yakını bulunan 18 yaş altı kişilere verilen aylık 1.594 TL'den 1.874 TL'ye
  • Hafif silikozis maaşı 3.445 TL'den 4.050 TL'ye
  • Orta silikozis maaşı 3.938 TL'den 4.629 TL'ye
  • Ağır silikozis maaşı 4 bin 388 TL'den 5.158 TL'ye çıktı.

Bu ödemeyi almak isteyenler detaylı bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresini inceleyebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.