Çocuklu Aileler Müjde! Zamlı Ödemeler Yapılmaya Başlayacak! 650 TL'ye Kadar Destek Ödemesi Geliyor…

Çocuklu Aileler Müjde! Zamlı Ödemeler Yapılmaya Başlayacak! 650 TL'ye Kadar Destek Ödemesi Geliyor…
Devletten sosyal yardım ödemeleri gün geçtikçe artıyor. Çok sayıda sosyal destek ödemesi veren devlet çocuklu ailelere de destek olmaya devam ediyor.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli olan çocuklu ailelere destek ödemesi miktarlarında artışa gidildi. İşte, yapılacak ödemenin detayları…

2023 yılının ilk yarısında maaşları zam yapılmıştı. Bu zamlar ile birlikte sosyal destek ödemeleri de zamlandı. Yeni dönemde temmuz ayı zamları ile birlikte çocuklu ailelere kaç TL'lik sosyal destek ödemesi yapılacağı araştırılmaya başladı. Peki, kimler bu ödemeden yararlanacak ödemelerin miktarları ne?

Sosyal Destek Programı Sürüyor

Cumhurbaşkanının talimatı ile aile desteklerinin süresi 1 yıl daha uzatıldı. 2023 temmuz ayında sona erecek olan bu ödemelerle ilgili gelen karar sonrasında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemelerine zam da uygulandı. Bu program kapsamında 1250 TL'ye kadar nakit desteği sağlanmaya başladı.

850 TL ile 1250 TL arasında destek ödemesi veriliyor. Bunun yanında çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için aylık ödeme miktarı hak sahiplerine 350 TL ile 650 TL arasında ilave destek olarak veriliyor. Çocuk sayısına bağlı olarak bu destek tutarı değişiyor.

  • 1-2 çocuğu olan ailelere 350 TL
  • 3 çocuklu olan ailelere 450 TL
  • 4 çocuktu ailelere 550 TL
  • 5 ve üstü çocuk sayısına sahip olan ailelere 650 TL destek ödemesi yapılmasına karar verildi.

Çocuk Desteğine Zam Yapıldı Mı?

Aile Bakanlığı tarafından verilen çocuk desteği ödemelerine zam yapılmaya başladı. Çocuk desteği tutarları henüz hesaplara yatırılmadı. Bu ay zammı yatıp yatmayacağı merak ediliyor. Hangi tarihte ne kadar zam yapılacak ve ödemeler hesaplara ne zaman geçecek? Konu ile ilgili açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.