Dar Gelirli Aileler Müjde! Sosyal Yardım Ödemeleri Sürecek! Ağustos Ödemeleri Ne Kadar Yatacak?

Dar Gelirli Aileler Müjde! Sosyal Yardım Ödemeleri Sürecek! Ağustos Ödemeleri Ne Kadar Yatacak?
Pek çok kişi çalışıyor olmasına rağmen ay sonunu getirmekte güçlük yaşıyor bu nedenle devletten sosyal yardım ödemelerinin miktarı ve sayısı arttırıldı. Sosyal yardım ödemelerinin ağustos ayı için hangi gün hesaplara yatacağı merak ediliyor. İşte detaylar

Sosyal yardım ödemeleri vatandaşa bir nebze olsun rahatlama sağlayan ödemeler arasında yer alıyor. Türkiye'de Aile destek programı geçtiğimiz yıl hayata geçirildi ve bugüne kadar 39.3 milyar TL destek ödemesi hesaplara aktarıldı. Bu ödemeler 12 ay boyunca sürecekti. Sosyal yardım programı çevresinde temmuz ayında yapılacak ödemeler sonrasında yardım ödemelerinin tamamlanacağı tahmin ediliyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ödemelerin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından temmuz ayındaki ödemeleri ve gelecek aylarda vatandaşa geçim yükü altında ezilmemesi için sağlanacak destek ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kazanmaya başladı.

Temmuz Ayı Ödemeleri Hesaplara Yattı

Temmuz ayında 3.7 milyon hane için Aile destek programı kapsamında ödemeler yatırıldı. Temmuz ayı destek ödemesi ile ilgili Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklama yaptı. İhtiyaç sahibi olan hanelere yönelik hayata geçirilen desteklerle onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda verilen Aile destek programı ödemeleri bugün itibariyle yatacak. İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3.3 milyar TL aile desteği yatırıldı. 1 milyar TL çocuk desteği verildi. 4.3 milyar TL ise toplamda yapılan ödeme miktarı oldu şeklinde duyuruldu.

Aile Destek Ödemelerine Zam Geliyor Mu?

Ocak ve temmuz ayında memur maaşlarına yapılan enflasyon verileri baz alınarak zam ödemeleri gerçekleştiriliyor. Memur maaş zamlarının ortaya çıkması ile sosyal yardım ödemelerinde de artış yaşandı. Bu çerçevede memur maaş zamlarının temmuz ayının ilk günlerinde belli olması düşünülüyor. Toplumun farklı kesimleri için hayata geçiren çeşitli destek ödemeleri ise memur maaş katsayısına göre zamlı olarak yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile destek programına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Hane içinde bulunan kişi başına düşen gelirin miktarına göre bu destek ödemeleri yapılacak.

Bu durumda aile destek ödemeleri kişi başına gelir;

  • 450 TL altı olanlara ₺1.250 TL
  • 450 TL ve 911,15 TL altında olana 1100 TL
  • 911 ile 1372,30 TL altı olanlara 950 TL
  • 1.372,30 TL ve 1.833,45 TL'den az olanlara 850 TL şeklinde yapılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.