Devletten Çocuğu Olanlara Müjde! İhtiyaç Sahibinin İmdadına Yetişiyor...

Devletten Çocuğu Olanlara Müjde! İhtiyaç Sahibinin İmdadına Yetişiyor...
Çocuklu ailelere müjde! Devlet kolları sıvadı. Çocuğu olan ailelere çocuk başı 3.874 TL ödeme yapılacak. Sosyal yardım için ekran açıldı. İşte başvuru detayları...

Devlet çocuklu ailelere aylık çocuk başı 3.874 TL Ödeme yapacağını duyurdu. Son dönemlerde gelen zamlar ile birlikte geçim sıkıntısı artmıştı. Devlette bu soruna çare bulmak istedi işte çare çocuklara ödeme yapılacağını bildirdi.

Devlet sosyal yardım kampanyasını çocuklara yönelik yaptı. İhtiyaç sahibi olan çocuklu ailelere 3.874 TL Ödeme yapılacak. Peki başka çocuk maaşlarına zam gelecek mi ? Geldi mı? Bütün detaylar haberimizde…

Sosyal Ekonomik Desteğine Zam Geldi Okula Giden Çocuklara Kaç TL Zam Gelecek

Yapılan zamlar ile sosyal destek ödemelerinde zam geldi. Ana sınıfına giden çocuğu olan ailelere ödenen 2.059 TL'lik SED yardımı 2 bin 421 TL'ye, İlkokula giden çocuğu olan ailelere ödenen 3.090 TL'lik SED yardımı 3 bin 632 TL'ye, Ortaokula giden çocuğu olan ailelere ödenen 3.295 TL'lik SED yardımı 3 bin 874 TL'ye, Ortaokul çağında olup okula gitmeyen çocuğu olan ailelere ödenen 2.059 TL'lik SED yardımı 2 bin 421 TL'ye, Üniversiteye giden çocuğu olan ailelere ödenen 3.078 TL'lik SED yardımı 4 bin 358 TL'ye yükseltilmiş oldu.

SED Başvuru Şartları Neler?

Yapılan açıklamaya göre aynı hanede sadece iki çocuğa ödeme yapılacağı söylendi. Şartlar ise aynen şöyle:

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.

Başvuruyu yaptıktan sonra ise ihtiyaç sahibi olduklarını belgelemeleri gerekmektedir. Bu şekilde yardım parası alabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.