E-Devlet Üzerinden TC Kimlik Numaranız İle Başvuru Yapın! Yardım Parası Kazanın!

E-Devlet Üzerinden TC Kimlik Numaranız İle Başvuru Yapın! Yardım Parası Kazanın!
Türkiye'de ihtiyaç sahipleri için yapılan yardım ödemeleri vatandaşların ilgisini çekmekte. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işe başlayacak olan vatandaşlara 4.471 TL yardım parası vereceğini açıklamıştı. İşte bu ödemenin detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattı. Bu yardım paketinin adı işe başlama yardım paketidir. Bu kampanya sayesinde vatandaşlar hem iş sahibi olacak hem de işe başladıkları takdirde para desteği alabileceklerdir. İşe başlama yardımından faydalanmak için 18-55 yaş aralığında olmak gerekiyor. Bir de işgücüne dahil olabilecek bir durumda olmanız gerekiyor.

Aile Bakanlığı’ndan İŞKUR Aracılığı ile Ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Dayanışma Vakıfları yardım kapsamında kişilerin durumlarını değerlendiriyor, İŞKUR'a bilgi olarak veriyor. İŞKUR vatandaşların bulunduğu il ve ilçedeki en uygun iş ilanlarını buluyor. Bu sayede istihdam oranında artış yaşanıyor. Yapılan olumlu görüşmeler sonucunda vatandaşlar asgari ücret ve sosyal güvence ile birlikte iş bulma fırsatına sahip oluyor.

İŞKUR üzerinden iş bulan vatandaşlar işe başlama yardımından yararlanma hakkına sahip oluyorlar. Bu yardım, brüt asgari ücretin üçte biri olarak belirleniyor. Güncel asgari ücretin hesaplamasına göre işe başlama yardım ücreti 4.471 TL olarak hesaplanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının başlattığı bu önemli kampanya ile birlikte hem ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi bir destek sağlanmış oluyor hem de istihdam arttırıyor. Bu yardım vatandaşların işgücüne dahil olmalarında da önemli bir rol oynuyor. Bu kampanya ile birlikte ekonomiye de katkı sağlanmış oluyor. İş bulmak isteyen ve aynı zamanda nakit paraya sahip olmak isteyen bireylere bu kampanyaya katılmalarını tavsiye ederiz. İş güvencesine sahip olmak sizin de hakkınız…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.