Emekliler İçin Güzel Gelişme! %35 İntibak Zammı İçin Onay Geldi…

Emekliler İçin Güzel Gelişme! %35 İntibak Zammı İçin Onay Geldi…
Emekli vatandaşlara bekledikleri güzel haber nihayet geldi. İntibak zammı yapılması ile ilgili olarak çalışmalar başladı. Erdoğan talimatı verdi ve %35'lik intibak zammı için emeklilere onay verildi. İşte detaylar…

Emekli vatandaşları zam oranının mutlu etmemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden temmuz ayında %25 Mart zammı ile ilgili olarak yeni bir zam daha onaylandı. Emeklilere resmen sevinç yaşatacak. O gelişmenin detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararı açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına en az %35 intibak zammı verileceği duyuruldu. Milyonlarca emekliyi kapsayan yeni duyuru sabah saatlerinde açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi için yeni müjde herkesi havalara uçuracak türden.

Emekli vatandaşlara %25'lik zamma ek olarak %35'lik intibak zammı onaylandı. Karar nihayet çıkıyor dedirten zam SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında büyük bir değişim sağlayacak. Güzel haber sabah saatlerinde Erdoğan tarafından açıklandı. Tüm emeklileri kapsayacak yeni zam ile ağustos ayının ortalarında emekli yüksek maaş alacak.

Emekliye %35 Oranında İntibak Zammı Geliyor

Emekli maaşı alan vatandaşlara yani ülkemizde 16 milyon kişiye uzun zamandır bekledikleri intibak yasası çalışmaları tamamlanıyor. Temmuz ayında %25'lik zam ile yetinemeyen emekliye ek zam beklentisi ve müjdesi veriliyordu. Yeni haberle birlikte emekli maaşlarına %35'lik intibak zammı da eklenecek. Türkiye Emekliler Derneği tarafından konuyla ilgili uzun zamandan beri talepler belirtiliyordu. Özellikle de 2000 yıl öncesi ve sonrası emekliler için gelir adaletsizliği olduğunu vurgulayan Türkiye Emekliler Derneği emekli maaşlarına intibak zammı talebinde bulunmuştu. %25'lik zam da yetersiz bulununca bu talepler tekrar tekrar gündeme gelmeye başladı. Emekliye sevindirici haber olarak duyuruldu. Ağustos ortalarından intibak yasası devreye girecek. Böylece seyyanen zam zorunluluğu da ortadan kalkacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için müjdenin detayları Çalışma Bakanı tarafından ileri bir tarihte duyurulacak. Ancak şu an için Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklama ile intibak zammı sadece 2000 yılı sonrası emeklileri için verilecek. Son günlerde devam eden emeklinin tepkileri sebebiyle de Erdoğan'ın böyle bir karar aldığı açıklandı. 2000 yılı sonrası emekli olanlar yani SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ek bir düzenleme yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.