Emekliye Cumhurbaşkanından Onaylı 11.000 TL Ödeme! Seyyanen Zam Geliyor

Emekliye Cumhurbaşkanından Onaylı 11.000 TL Ödeme! Seyyanen Zam Geliyor
Emekliye 11 bin TL seyyanen zam ödemesi geliyor. Cumhurbaşkanı onayıyla vatandaşa ödeme yapılacak. İşte detaylar…

Emekli için yüz güldüren haber geldi. Son dakika gelen açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem emekli hem de memur için 11.000 TL değerinde seyyanen zam için onayı verdi. Bu kararla beraber emekli maaşlarına ağustos ayıdan başlamak kaydıyla ek zam gündemde. Toplu sözleşme görüşmeleri de ağustos ayı itibarıyla başlayacak ve bu nedenle emeklinin ve memurun maaşında yükseliş yaşanacağı düşünülüyor.

Sosyal Güvenlik Kurulu’nca emekli maaşı alan vatandaşlara SSK ya da bağ-kur kapsamında olmaları halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine zam yapılacak. Çalışmalar hız kazandı. Seyyanen zam miktarının belirlenmesi için bazı yöntemler araştırılıyor. Konu ile ilgili olumlu kararı kısa süre içerisinde mecliste onaylanacağı düşünülüyor. Emeklilere verilecek 11.000 TL'lik zammı emekliler için maddi açıdan rahatlama sağlayacağı ve hayat standartlarına yükselteceği düşünülüyor. Geçmiş dönemlerde ekonomik problemler yaşandığı düşünüldüğünde bu zam kararı emeklilerin beklediği değeri görmesi bakımından da büyük öneme sahip.

Emekliye Seyyanen Zam Ne Zaman Uygulanacak?

Emeklilere yönelik maaş düzenlemeleri ile ilgili detaylar henüz resmi gazetede yayınlanmadı. Resmi gazetede yer almamasına rağmen genellikle bu tür insanların emekli maaşlarını doğrudan eklenerek ödeneceği açıklandı. Ağustos ayı itibariyle emeklerinin hesaplarına yatması beklenen bu zam emeklilerin maddi durumunda olumlu yönde etkileyecek ve harcamalarını kolaylaştıracak. Bu tür zam ve destekler emekliye konforlu bir yaşam sunmak için oluşturuluyor. Devletin sosyal ve refah politikalarına verdiği önemi ortaya çıkarıyor. 11.000 TL'lik ise yani zamma Cumhurbaşkanı Erdoğan onayıyla karar verildi. Bu gelişmeler emeklilerin geleceği için umut verici oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.