Erken Emeklilikte Sistem Değişti! Bir Yıllık Staj Çıraklık Süresinde Gelişme! 50-55 Yaş Emeklilik Şartları Değişti…

Erken Emeklilikte Sistem Değişti! Bir Yıllık Staj Çıraklık Süresinde Gelişme! 50-55 Yaş Emeklilik Şartları Değişti…
Son dakika emeklilikte gelişme yaşandı. Günümüzde sigortalı işte çalışmayan pek çok kişi emeklilik için yeterli prim gününü nasıl dolduracağını düşünüyor. Ancak isteğe bağlı sigorta sistemi ile bu endişeyi yaşamanıza gerek yok.

Çalışmayan ve malul aylığı, yaşlılık aylığı almayan, 18 yaşını doldurmuş ve bir ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da part time çalışan hatta geçmişte çalışıp ara vermiş olanlara da yeni bir fırsat oluşturuldu. İşte emeklilik sisteminde yapılan değişikliğin detayları…

Emeklilik Formülü Değişti! Prim Günleri Tamamlamak Artık Daha Kolay…

Emeklilik koşulları giderek ağırlaşmıştı. Ülkemizde emeklilik için önemli olan şartlar arasında prim gününü tamamlamak yer alıyordu. Bazı kişiler bu süreçte büyük zorluk yaşayabiliyorlar. Düzenli bir iş hayatı olmayanlar için isteğe bağlı sigorta eksik prim günü ödemesini tamamlamak için bir avantaj sağlıyor. Özellikle ev kadınları evde üretenler ve part time çalışanlar düşük prim tutarı ile emeklilik elde edebiliyorlar. Ev kadınlarına isteğe bağlı sigortalılık imkanı oluşturuldu. Ev kadınları artık eksik prim günü ödemesi olması halinde isteğe bağlı sigorta ile primini ödeme hakkından yararlanabiliyor. Devletten ev kadınlarına isteğe bağlı primleri için destek oluşturuldu. Primin üçte birini devlet ödüyor. Her ay yatırılacak primin bir kısmı devletten karşılanarak evde kadınların rahatlıkla bu prim ödemesini yapabilmeleri sağlanıyor.

Evde Üreten Kadınlara Emeklilik

Evde üreten kadınlara veya tarımsal faaliyette bulunanlara büyük destek oluşturuldu. Esnaf muaflığından yararlanan kadınlar emeklilik için isteğe bağlı sigortadan yararlanabiliyorlar. Evde ürettikleri el emeği ürünleri satarak vergi muafiyetinden yararlanan kadınlar sigorta primlerini yatırıp emekli olma hakkı elde edebiliyorlar.

Part Time Çalışanlar Ve Şoförler De Emeklilik Sağlayabiliyor

Bir ay içerisinde 30 günden daha az çalışan ve part-time çalışan ismiyle anılan kişiler ve şoförler de emeklilik için isteğe bağlı sigortadan yararlanabiliyorlar. Bu kişiler primlerini kendileri ödeyerek yeni asgari ücrete göre güncellenen emeklilik yolunda eksik günlerini tamamlayabiliyorlar. Bunun dışında borçlanma hakkı ile emeklilik imkanı oluşturuldu. Emeklilik için eksik prim günleri sebebiyle endişe yaşayan vatandaşlar borçlanma hakkından yararlanabiliyorlar. Kadınlar için doğum erkekler için askerlik borçlanması yapılarak eksik günler tamamlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.