Hastalara Devletten Dev Destek! Aylık 5.158 TL Maaş Ödemesi Alacaklar…

Hastalara Devletten Dev Destek! Aylık 5.158 TL Maaş Ödemesi Alacaklar…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Bakanlık tarafından sosyal yardımlara zam yapıldı. 5.158 TL tutarında nakit destek verileceği duyuruldu.

Yaşlılık maaşı, yetim ve dul maaşı gibi ödemeleri alanlara ilişkin tüm detaylar açıklandı. İşte o detaylar…

Türkiye'de son zamanlarda yardım konuları arasında aile ve destek programları yer aldı. Sosyal devlet anlayışı ilkesi ile devletimiz tarafından yaşlı engelli ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara nakit para desteği verildi. Sosyal yardım programlarının sayısı her geçen gün artarken en önemli faaliyetlerden biri de ihtiyaçların belirlenmesi ve karşılanması konusunda oldu. Sıkıntıya düşen ihtiyacı olanlara devletten verilen yardımlarla bir miktar rahatlama sağlanıyor. Tüm bu desteklerin yanı sıra vatandaşların bütçelerini aylık ya da tek seferlik katkı oluşturuluyor.

Hasta Olanlara Devletten Destek

Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardımlar çerçevesinde hastalığı olanlara bazı yardım ödemeleri yapılacak. Aile Bakanlığı'nın nakit destek ödemesi kimlere verilecek? İş gücü kaybına uğrayanlara pozitif ayrımcılık yapılarak destek verileceği açıklandı. Sosyal yardım alma hakkına sahip kişiler açıklandı. Peki, bu ödeme ne kadar ve kimlere verilecek? Hangi hastalıklar için devletten destek sağlanacak? İşte detaylar

Hastalığı olanlara devletten her ay Aile Bakanlığı vasıtasıyla nakit ödeme verilecek. Hafif silikozis hastalığı olan vatandaşlar bu yardımdan alacaklar. Sosyal yardım 3.445 TL'den 4.050 TL'ye yükseldi. Orta silikoniz hastaları sosyal yardımı 3.938 TL alırken 4.629 TL almaya başlayacaklar. Ağır silikozis hastaları 4.388 TL alırken 5.158 TL tutarında bu ödemeden yararlanacaklar. 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde yaşlı maaşı vatandaşlara 1997 TL olarak ödenirken bu tutar 2.348 TL'ye yükseldi. Ayrıca devletten 18 yaş altı olanlara sosyal yardım ödemesi olarak 1.594 TL değil 1.874 TL tutarında ödeme yapılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.