Maaşlara %90 Zam Müjdesi Erdoğan'dan Geldi! İşte Detaylar…

Maaşlara %90 Zam Müjdesi Erdoğan'dan Geldi! İşte Detaylar…
Son dakika asgari ücretin rekor artışı ile birlikte memur ve emekli maaşlarına da zam yapıldı. Toplu iş sözleşmelerine %85 zam geldi. Türkiye'de çalışanlar için sevindirici gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar…

Türkiye'de çalışan tüm kesimleri %85'lik zam toplu iş sözleşmesinden çıktı. Asgari ücret %34 arttı ve 11.402 TL'ye yükseldi. Memurlar ise %17.55 oranında maaş artışı ile desteklendi. Emeklilere %25'lik zam verildi ve toplu iş sözleşmelerinde toplamda %85 artış sağlandığı ortaya çıktı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan toplu iş sözleşmeleri kapsamında elde edilen sonuca göre %34 oranında maaşların artırılarak 11.402 seviyesine yükseleceğini açıkladı. Memur maaşlarına da %17.55 oranında yapılan artışla birlikte en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükselmesi konuşuluyor. Emekli maaşlarına %25'lik zam yapıldı. Yaşam koşullarını kolaylaştırmak için yapılan bu zamlar emeklilere daha konforlu bir yaşam sürmek için sağlanıyor.

Yozgat Sarıkaya Belediyesi'nde %85'lik Zam İmzalandı…

Hizmet İş Belediyesi ile Yozgat Sarıkaya belediyesi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi ile maaşlara %85 artış yapıldı. Hizmet İş Sendikası şube başkanı Ferman Zararsız yapmış olduğu açıklamada acil bir şekilde toplu sözleşmelerinde pazarlık yapılmadığını belirtti. Örnek niteliğindeki bu toplu iş sözleşmesinde maaş zammının oranı ise %85 oldu.

Yakın Zamanda Ülke Genelinde Yeni Toplu İş Sözleşmeleri İmzalanacak

Temmuz ayı itibariyle ülke genelinde çeşitli belediyeler ve sendikalar arası yeni iş sözleşmeleri imzalanacak. Yakın zamanda farklı belediyelerden de zam haberleri gelecek. İmzaların atılması ile birlikte resmi internet siteleri üzerinde ve sosyal medya hesapları üzerinden maaş zamları ile ilgili açıklamalar kamuoyuyla paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.