Meclis Müjdeyi Verdi! Emekliyi Göklere Uçuracak 4000 TL Ek Ödeme İçin Onay Geldi…

Meclis Müjdeyi Verdi! Emekliyi Göklere Uçuracak 4000 TL Ek Ödeme İçin Onay Geldi…
Emekli vatandaşı havaya uçuracak 4000 TL ek ödeme müjdesi geldi. Memur maaşına yapılan seyyanen zammın sonrasında emekliye de tekrar zam geldi. İşte 4.000 TL zam konusunda merak edilenler…

Emekli vatandaşlar uzun bir zamandan beri zam konusunda netlik sağlayamadı. En düşük memur maaşına yapılan ve eklenen seyyanen zamla birlikte emekliye ek ödeme yapılacak mı? Ek zam geliyor mu şeklinde araştırmalar yapmaya başladı. %25'lik zam oranı emekli için çok düşük kaldı. Geçim sağlamakta güçlük çeken emekliye bir destek de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Ek olarak seyyanen zam verilmeli şeklinde açıklama yapan Bahçeli Erdoğan'ın da gündemine bu konunun taşınmasını sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada seyyanen zam onay aldı şeklinde yorumlanmasına neden oldu. Milyonlarca emekliyi ayağa kaldıran seyyanen zam müjdesi kısa zamanda verilecek. Emekli bağ-Kur ve SSK'lı hatta emekli sandığı emeklileri de 24 temmuz pazartesi günü itibariyle bu zammı geleceğini düşünüyorlar. Emekli maaşlarına 4000 TL'lik ek zam geleceği konuşuluyor. Peki emekliye seyyanen zam verildi mi? Onay geldi mi? İşte detaylar…

Cuma günü Türkiye emekliler derneği emekli maaşlarına 4.000 TL seyyanen zam yapılmasını talep ettiklerini açıkladılar. Emekliler Derneği'nin 21 temmuz'da düzenlenen başkanlar kurulu toplantısında Ankara mekan olarak tercih edilmişti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan başkan emeklinin kök aylıklarının yetersiz kaldığını söylemiş ve düşük zamlar nedeniyle emeklilerin hayal kırıklığı yaşadığını belirtmişti. Taban aylıkları iyileştirmeden ya da aylık hesaplama sistemleri değiştirilmeden yüzdeli hesaplarla emeklinin refahını arttırmanın mümkün olmayacağını belirtti. Dernek tarafından emeklilerin maaşlarını 4000 TL seyyanen zam talebinin karşılık görmediğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın seyyanen zam önerimizi yeniden değerlendirmesini istiyoruz şeklinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Onaylayacak Mı?

4000 TL'lik emekliye seyyanen zam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ne düşünüyor? Bağ-kur, SSK'lı ve emekli sandığı emeklilerini yakından ilgilendiren seyyanen zam çalışmaları ile ilgili talimat geldi mi? Şu anda konu meclise taşınamıyor. Meclisin açılması ile birlikte ilk toplanma konusu olarak emekliye ara zam konusunun işleneceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.