Meclis Onayından Geçti! Son Dakika 16 Milyon Emekliye 3.800 TL Ara Zam Geliyor…

Meclis Onayından Geçti! Son Dakika 16 Milyon Emekliye 3.800 TL Ara Zam Geliyor…
Emekli vatandaşlar için güzel bir gelişme yaşandı. 16 milyon emekli için sevindirici haber geldi. Sabah saatlerinde açıklanan verilere göre SSK ve Bağ-Kur emeklisine 3.800 TL ek zam verilecek.

16 milyon emekli için beklenen gelişme yaşandı. Emekliyi adeta sevinçten zil takıp oynatacak haberin detaylarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklisine hatta memur emeklisini de içeren milyonlarca vatandaşa temmuz zammı olarak %25'lik zam gelmişti. Emekli bu zamdan tatmin olmadı ve Devlet Bahçeli emeklinin sesine kulak vererek bu konuda destek oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Yapılan bu ek zam ile emeklinin yüzü bu kez gülecek. Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi derin bir nefes alacak.

Emeklinin Yüzü Meclisten Çıkan Karar İle Gülecek Mi?

SSK, Bağ-Kur, memur ve EYT’li emekliyi kapsayan maaş düzenlemesi geliyor. Bir süredir beklenen ek zam ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Emekliler bu haber ile adeta sevince boğulacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. Emekli maaşlarına yılbaşında yapılan %30 zammın ardından %25'lik temmuz zammı verildi. ÖTV ve KDV artışları ile birlikte emekli büyük bir geçim derdine mecbur kaldı. Türkiye Emekliler Derneği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mektup hazırladı ve emekli ile çalışan arasında gelir makasının giderek arttığını belirtti. Bu nedenle de Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. 3.800 TL ek zam meclis onayından geçti.

Emekli vatandaşlar için zam konusunda bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun ile en düşük emekli maaşının da 10.000 TL'ye yükselmesi talep edildi. Kanun teklifi meclise sunuldu ancak şu anda meclis tatilde. Kanun teklifi tatil bittiğinde görülmeye başlanacak. 16 milyon emekli yapılan zamdan memnun değil. Bu nedenle emekli için 8.077 TL'lik seyyanen artışın yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan'dan bu konuyla ilgili açıklama gelmişti. Ancak Erdoğan açıklamasında bütçenin deprem bölgesinde ve deprem masraflarına ayrıldığını açıklamıştı. Yılbaşına kadar emekliden süre istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.