Okula Giden Çocuklara Müjde! Aylık 4350 TL Nakit Para Desteği!

Okula Giden Çocuklara Müjde! Aylık 4350 TL Nakit Para Desteği!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklarını okutan ailelere nakit para desteği sunuyor. Çocuğu okula gidenlere aylık 4350 TL nakit para! Sizlerde e-devlet üzerinden başvurun bu fırsatı kaçırmayın!

Bakanlık ihtiyaç sahibi ailelere ve bireylere düzenli destek ödemeleri yapmaya devam etmektedir. Sosyal yardımlar sadece maddi olarak değil, kişilerin sosyal hayata kazandırılmasını hedeflemiştir.

SED Ödemesi İle Okula Giden Çocuklara 4358 TL Para Desteği!

SED ödemesi, Aile Bakanlığı tarafından okula giden çocuklara destek içindir. İlkokul,ortaokul,lise ve üniversiteye giden ailelerin çocuklarını kapsayan bu ödeme çocukların ödemelerini karşılamaktadır.

Ana sınıfı çocukları için yapılan ödeme 2059 TL'den 2421 TL'ye çıkarıldı. İlköğretim dönemindeki çocuklara yapılan destek ödemesi ise 3090 TL'den 3632 TL'ye çıkarıldı. Ortaokul dönemindeki çocuklara ise 3295 TL'den 3874 TL'ye çıkarıldı. Üniversite düzeyindeki çocuklara yapılan ödeme 3078 TL'den 4358 TL'ye çıkarıldı.

Kimler SED Desteği Alabilir?

  • Herhangi bir afet,felaket,hastalık,kaza sonucu ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan veya hayati tehlikesi olan bir ameliyat gerektiren veya vefat eden ailelerin çocukları.
  • Ekonomik yoksunluk, korunmaya muhtaç hale gelecek çocuklar, bakım tedbiri kararı alınmasa bile ekonomik destekten yararlanan aileleri ve yakınları tarafından bakılabilecek olan çocuklar.
  • Bakım tedbiri alınmasına rağmen yaş sınırını tamamlayan gençler, koruyucu aile yanından veya sosyal hizmet kuruluşlarından ayrılan gençlerin iş sahibi olamayıp, muhtaç duruma düşecekleri halde.
  • Sosyal hizmet kurumlarında bakılan desteklendikleri durumda yakınları veya ailesi yanına alınabilecek çocuklar.

SED ödemesine başvurmak için ilçenizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçe vermek yerine e-devlet üzerindende başvuru yapabilirsiniz. Başvurda bulunduğunuz takdirde çocuğunuzun eğitim hayatına destekte bulunmuş olacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.