Yeni yardım paketi meclisten geçti! 40 ile 69 yaş arası kişilere 2.811 TL para yardımı verilecek…

Yeni yardım paketi meclisten geçti! 40 ile 69 yaş arası kişilere 2.811 TL para yardımı verilecek…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni zamlardan sonra yapılacak ödemelere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Göktaş aylık ödeme miktarını açıkladı.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılıyor. Bu ödemeler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bakanlığın yapmış olduğu bu yardımlar sayesinde ihtiyaç sahipleri birçok temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Temmuz ayında destek başvuruları tekrar başladı.

Haziran ayında yapılan asgari ücrete ara zam sonrası bütün ürün ve ödemelere gelen yeni artışlarda destek ödemelerine de artışlar gerçekleşti. Daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş tarafından sosyal yardım ödemelerine de zamlar geleceği duyurulmuştu.

Bakanlıktan yapılan bugün açıklama ile destek ödemelerine Temmuz ayında zammının yapıldığı bildirildi. Her ay düzenli olarak PTT'de bulunan hesaplarına destek ödemeleri düzenli olarak yatırılacak. Vatandaşlar yardım destek paralarını PTT ATM'lerinden 7/24 çekebilecekler.

Destek 2.811 TL'ye Yükseldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemeleri hakkında yaptığı açıklamada ödeme miktarlarının artacağını bildirmişti. Son olarak yapılan bugünkü açıklamada engelli aylıklarının ve yaşlı aylıklarının artışlarının yapıldığını yaşlı destek aylığının 1.997 TL'den 2.348 TL'ye çıkartıldığını, engellilik oranı yüzde 40 ile 69 arası vatandaşların destek aylığının 2.392 TL'den 2.811 TL'ye çıkartıldığını açıkladı.

Destek Ve Yardım Başvuruları Nereye Yapılıyor?

Engelli ve yaşlı destek başvuruları ikametlerinin bulunduğu en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılmaktadır. Yaşlı, çocukları ikametteki kişilerin gelir ve giderleri aylık harcamaları göz önüne alınarak faydalanmaktadır.

Yeni Sezon İçin Farklı Sürprizler Yardım Ve Destekten Kimler Yararlanabiliyor?

Engelli aylığında şahıs 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olması şartı bulunmaktadır. 65 yaşından büyük olması durumunda engelli oranı yüzde yetmiş olması gerekmektedir. Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişilerin en az %40 engellilik raporu bulunmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.