MECLİSTEN GEÇTİ: TC Kimlik Numarasına Göre 4500 lira Ödenecek

MECLİSTEN GEÇTİ: TC Kimlik Numarasına Göre 4500 lira Ödenecek
MECLİSTEN GEÇTİ: 4500 lira Ödenecek

Engelli ve yaşlı bireylerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlayan ücretsiz şehir içi ulaşım hizmeti, destek miktarlarının artırılmasıyla büyük bir ekonomik kolaylık sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren destek miktarları 4.500 liraya kadar yükseltilmiştir.

Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik değişikliğiyle birlikte, özel deniz ulaşım araçları için yapılan destek ödemesi miktarı aylık 2.250 liradan 3.375 liraya çıkarılmıştır. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde hizmet veren ulaşım araçlarına yapılan destek ödemesi ise aylık 2.992,5 liradan 4.500 liraya yükseltilmiştir. Büyükşehir belediyesi olmayan illerde hizmet veren ulaşım araçlarına yapılan destek miktarı da artırılarak aylık 1.800 liradan 2.700 liraya çıkarılmıştır.

Devletten Engelli Bireylere ve Yaşlılara Destek

Bu önemli düzenleme engelli ve yaşlı bireylerin toplu taşıma araçlarını daha rahat ve ekonomik bir şekilde kullanmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Artan destek miktarlarıyla birlikte, bu bireylerin günlük yaşamlarını sürdürmeleri ve ihtiyaç duydukları yerlere ulaşmaları daha kolay hale gelecektir. Belediyelerin bu destek programındaki işbirliği ve rolü büyük önem taşımaktadır.

Yeni düzenlemenin etkisiyle şehir içi toplu taşıma hizmeti veren araç sayısının artması ve hizmet kalitesinin yükselmesi beklenmektedir. Bu da toplu taşımanın daha yaygın ve erişilebilir hale gelmesini sağlayacak toplu taşıma kullanımının artmasına katkı sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.